FREQUENTLY ASKED QUESTIONS AND ANSWERS SHEET
VENTURA AT BELLA TRAE CONDOMINIUM ASSOCIATION, INC.
(As of January 2021)

What are my voting rights in the condominium association?

An Association member is entitled to one vote for each Unit owned. Generally speaking,
Unit Owners are entitled to vote for the election of Directors, certain reserve funding issues,
waiver of certain financial reporting requirements, and amendments to the Declaration,
Articles of Incorporation and Bylaws of the Association. Owners are entitled to vote in
person or by limited proxy. The election of Directors is conducted at the annual meeting
through a balloting procedure. Owners more than 90 days delinquent in any monetary
obligation to the Association can have their voting rights revoked.

What restrictions exist in the condominium documents on my right to use my unit?

Article 13 of the Declaration of Condominium for Ventura at Bella Trae contains
restrictions regarding signs, vehicles, storage areas, animals/pets, sound
transmission/flooring, resale and leasing. The foregoing is only a listing of some of these
restrictions. Additional restrictions may be found in the Declaration, the Master
Declaration and the Rules and Regulations of the Association. All prospective buyers are
urged to review the Condominium Documents carefully.

How much are my assessments to the condominium association for my unit type and
when are they due?

Assessments are due monthly on the 1st day of each month. For 2021, the Ventura at
Bella Trae assessment is $368.00. Please also refer to the Bella Trae Community
Association information below for additional assessments due.

Do I have to be a member in any other association? If so, what is the name of the
association and what are my voting rights in this association? Also, how much
are my assessments?

Yes, there is a Community Association known as Bella Trae Community Association, Inc.

Assessments are due monthly on the 1st day of each month. For 2021, the monthly
assessment is $240.00 for 2021. A member is entitled to one vote for each Unit owned.
There is also a Master Association known as Championsgate Property Owners'
Association, Inc. No separate assessments are due for the Championsgate Master
Association. A member is entitled to one vote for each Unit owned.

Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used
facilities? If so, how much am I obligated to pay annually?

No.



Q.

A.

Is the condominium association or other mandatory membership association involved in any court
cases in which it may face liability in excess of $100,000? If so, identify each such case.

No
What restrictions exist in the condominium documents on the leasing of my unit?

Article XII, Section 12.5 through 12.5.10, of the Declaration: provides that no lease shall be made, nor
shall any such attempted lease be valid unless the Association's prior written approval of such lease shall
have been first obtained.

Additionally, refer (o the Leasing and Occupancy Policies adopted 7/28/20, which include but not limited
to the following: All persons not named on the Deed of Record, over the age of 18 years that will occupy
the unit for over 30 days, shall be required to complete the background check (through the current
background screening company) at the prevailing rate. The only exception to this is immediate family
members, if residing in the Unit with the owner.

In accordance with Florida Statute 718.106 (4) which states in pertinent part:

(4) When a unit is leased, a tenant shall have all use rights in the association property and those common
elements otherwise readily available for use generally by unit owners and the unit owner shall not have
such rights except as a guest, uniess such rights are waived in writing by the tenant. Nothing in this
subsection shall interfere with the access rights of the unit owner as a landlord pursuant to chapter 83. The
association shall have the right to adopt rules to prohibit dual usage by a unit owner and a tenant of
association property and common elements otherwise readily available for use generally by unit owners.
**k*therefore, when a unit is leased the owner of the unit will no longer have use of the common elements
of the Association, including but not limited to; use of the club house, pool, tennis courts and other
amenities within the Association. The tenant will continue to be able to use the same unless the owner is
more than 90 days delinquent in any monetary obligation to the Association, in which case the tenants use
rights may be suspended. The owner will continue to have ingress and egress rights to enter into the gates
of the Association and use the road ways to access their unit****

Are there any special assessments?

No, not at this time

NOTE: THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE. A
PROSPECTIVE PURCHASER SHOULD REFER TO ALL REFERENCE, EXHIBITS, HERETO, THE

SALES CONTRACT, AND THE CONDOMINIUM GOVERNING DOCUMENTS.
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